Prvi-okrugli-stol

Prvi okrugli stol

31. svibnja 2021. u prostorima SŠ Lovre Montija održan je prvi okrugli stol u okviru projekta “Poticanje darovitosti Lovre Montija” (kodni broj: UP.02.1.2.01.0001) na temu Specifičnosti rada s darovitim učenicima.

Na okruglom stolu, uz ravnatelja i nastavnike iz SŠ Lovre Montija, sudjelovali su ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja grada Knina, ravnateljica POU Knin, voditelji udruga koji se bave edukacijom djece predškolskog uzrasta, predstavnici grada Knina te zainteresirana javnost.

Zaključci I. okruglog stola su:

  • daroviti učenici su djeca s posebnim potrebama i vrlo je važno osim akademskog uspjeha sustavno poticati i emocionalni razvoj
  • rano uočavanje i identifikacija ključni su za cjeloviti razvoj djeteta i ostvarivanje potpunog potencijala
  • naglašene su poteškoće pri identifikaciji učenika kao darovitog (lošiji uspjeh u školi, djeca s teškoćama u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju, djeca s niskom motivacijom za rad)
  • iskazan je interes svih sudionika okruglog stola za zajedničkom suradnjom u području pripreme i provedbe projekata vezanih za identifikaciju i rad s darovitom djecom na području grada Knina

 

Comments are closed.